НОВИНИ

Взривът в Костинброд: От спуканата тръба е изтичал свободно газ 20 минути преди експлозията

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:07, 14.06.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Газът от спуканата тръба в Костинброд, който причини взрив в близката къща, е изтичал свободно 20 минути преди да се стигне до експлозията, съобщават очевидци. За това потвърдиха и от общината.

"Около 9.10 ч. сутринта възниква инцидент. В следствие на ремонтни дейности багер закача газова тръба и започва изтичане на газ. Веднага е подадена информация в Експлоатационно дружество "Костинброд газ" за изтичане на газ. По неизяснени причини за момента се получава пожар и взрив в къщата в близост. Самият газ се намира на тротоара, трябва да има причина за това възпламеняване, за да се стигне до този взрив. В рамките на 2 минути пристигат МВР, пожарна, община", казва Александър Ненов, зам.-кмет на Костинброд.

"Къщата е цялата надупчена и фучеше силна струя газ. В 9.12 часа съм се обадила на 112, че изтича газ, в 9.28 се обадих на мъжа ми, че гръмна къщата", разказва съседка.

Пострадалата жена е в реанимация в "Пирогов" с 28% изгаряния и е в шоково състояние. Синът и все още очаква подробности от лечебното заведение.

"Щетите се виждат, сега идвам. Майка ми не знам как е още, чакам да ми се обадят от "Пирогов". То се вижда - всичко е разрушено", казва Огнян Огнянов, син на пострадалата.

Ударната вълна е била много силна - липсват стъкла на прозорците, а целия двор е в тухли от разрушени стени. Съседните къщи също са с избити прозорци.

"Багерът, който видях, беше закачил газта и фучеше много газ. Беше много страшно, обадих се на 112", разказва Христо Йорданов, съсед.

Подробности вижте във включването на Тихомир Игнатов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Накъде се движи градоносната суперклетка? (ОБНОВЯВА СЕ)
Накъде се движи градоносната суперклетка? (ОБНОВЯВА СЕ)
Филм разказва за последните дни на Федерер преди отказването му от тениса
Филм разказва за последните дни на Федерер преди отказването му от тениса