НОВИНИ

Ямбол измъкна победата срещу Спартак (Плевен) в последните секунди

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:16, 20.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
ямбол измъкна победата спартак плевен последните секунди
Слушай новината

Баскетболният отбор на Ямбол постигна едва втората си победа от началото на сезона в националната баскетболна лига (НБЛ), след като измъкна успех с 83:82 като домакин срещу Спартак (Плевен).

Двубоят започна трудно за играчите на Тони Дечев, които в края на първата четвърт изоставаха с 14 точки, а разликата нарасна до 16 в началото на втората част.

Постепенно домакините намериха сили да се върнат в срещата и до края на третата четвърт съумяха напълно да заличат пасива си.

Във финалните 10 минути двата отбора още на няколко пъти си размениха водачеството, като в един момент плевенчани водеха с 82:79. Серия от четири поредни точки за домакините в последните секунди обаче им осигуриха крайния успех в срещата.

Най-резултатен за победителите стана американецът Джеремая Пейдж с 21 точки, с колкото завърши и Симеон Илиев от тима на плевенчани. За гостите пък Димитър Маринчешки се отчете с "дабъл-дабъл" - 20 точки и 10 борби, но дори това не помогна на неговия тим.

Така, Ямбол вече са с баланс 2-6 и заема 8-то място в подреждането, докато Спартак (Плевен) е с една позиция по-нагоре с баланс 3-5.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха наградите "Академичен Оскар"
Връчиха наградите "Академичен Оскар"
Над 3000 смелчаци се включиха в масово коледно къпане в Женева
Над 3000 смелчаци се включиха в масово коледно къпане в Женева