НОВИНИ

Ямбол надви Черно море Тича в най-резултатния мач в НБЛ

ямбол надви черно море тича резултатния мач нбл
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 04.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ямбол победи като домакин Черно море Тича с 97:91 в първия мач за 2022 г. в Националната баскетболна лига.

В зала "Диана" двата тима си отбелязаха общо 188 точки, като успехът за ямболии бе трети за тях от началото на сезона.

Двата отбора си размениха по една четвърт в двете полувремена на мача. Домакините влязоха в срещата по-добре и натрупаха 15 точки аванс още в първата четвърт, като вкараха цели 29 точки. Варненци се съвзеха и до почивката наваксаха 10 точки изоставане. Двата отбора изиграха по-равностойно второ полувреме с по-малко спадове и възходи, но статуквото се запази – трета четвърт за Ямбол и финален щурм за Черно море, който завърши двубоя с 29 точки за 10 минути. Това обаче се оказа недостатъчно за пълен обрат.

Американците Тадж Ридли и Джеремая Пейдж направиха разликата в двубоя, като реализираха по 22 точки за победата на Ямбол. Ридли добави и 8 борби, а Пейдж – 6 асистенции. С 16 точки и по 5 борби и асистенции се включи Александър Матушев, а с дабъл-дабъл избухна Кръстан Кръстанов – 12 точки и 13 борби. Капитанът Дарин Иванов също вкара 12 точки.

За Черно море със 17 точки се отличи Веселин Георгиев, 16 добави Мартин Коцев,14 – Мартин Йорданов, 13 – Лъчезар Тошков, а 11 – Михаил Молдов.

Любопитно е, че с този мач Ямбол и Черно море Тича изравниха рекорда за сезона за най-резултатен двубой в лигата. Предният такъв двубой отново е с участието на ямболии - при загубата със 78:110 от Черноморец в четвърти кръг на шампионата. Ямбол има и мач, завършил със 182 точки този сезон - поражението от лидера Рилски спортист (Самоков).

В следващия кръг Черно море Тича приема намиращия се във възхода Спартак (Плевен), а Ямбол е гост на лидера Рилски спортист.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След трагедията в Монтана: Как да се предотврати домашното насилие?
След трагедията в Монтана: Как да се предотврати домашното насилие?
За денонощие богатството на Илън Мъск се е увеличило с 32,6 милиарда долара
За денонощие богатството на Илън Мъск се е увеличило с 32,6 милиарда долара