НОВИНИ

Ямболската болница остана без кислород заради кражба на тръби

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 07.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Кражба на медни тръби от кислородната инсталация спря спешните операции в ямболската болница. Посегателство е извършено и върху централния тръбопровод. Това е втори случай на кражба от инсталацията за последната седмица.

Кражбата е извършена късно снощи. Дежурните медици от хирургично отделение подали сигнал, след като чули свистене от сградата. По фасадата на отделението, където се намира и реанимацията, преминава централният тръбопровод от кислородната инсталация.

"С прекъсването на тази тръба на практика се прекъсва снабдяването на всички отделения на болницата. И какво би станало само да си представят хората, ако беше ковид кризата. Нямаше начин да няма смъртен случай", каза Атанас Атанасов, организатор "Ремонт и поддръжка на медицинската апаратура" към болницата.

Само преди месец в ковид отделенията и реанимацията на ямболската болница са били настанени 90 болни. В момента в болничното заведение се лекуват над 100 души.

"Създали сме организация, веднага след като бях информиран, във всички отделения да бъдат заредени с кислородни бутилки и кислородни концентратори. Отложени са всички спешни операции днес преди обяд. Уведомени са всички институции", каза зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Ямболската болница е от павилионен тип, разположена на голяма територия. Не е възможна физическа охрана. От областната болница обмислят да подсилят осветлението и поставят камери по трасето на кислородната инсталация. Операциите ще бъдат подновени след възстановяване на нанесените щети.

Репортер: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без маски на работното място - как се приема новата заповед?
Без маски на работното място - как се приема новата заповед?
Арести в Бургас заради търговия с гласове
Арести в Бургас заради търговия с гласове