НОВИНИ

Ямболската болница затвори детското си отделение заради заболели от ковид

bnt avatar logo
от БНТ
07:16, 22.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Заразен с ковид персонал затвори детското отделение на Ямболската болница. Пациенти няма да се приемат до 5 октомври. Децата се пренасочват за болнично лечение в съседни областни болници.

Четири медицински сестри и една санитарка от Детското отделение са дали положителна проба за коронавирус и това е наложило преустановяване дейността на сектора. Заразените не са ваксинирани.

Пациентите в отделението са били изписани и са под наблюдението на личните си лекари. До изтичане на карантината децата ще бъдат пренасочвани към други лечебни заведения в съседни области.

Деца, които се нуждаят от болнично лечение ще бъдат насочвани към Университетската болница в Стара Загора, каза д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол.

От Ямболската болница ще осигуряват за децата транспорт до друго лечебно заведение.

Независимо дали е съмнение за ковид или други инфекции, ще бъдат насочвани от центъра за спешна медицинска помощ в спешно отделение на нашата болница и ако се нуждаят от болнично лечение ще бъдат транспортирани до Стара Загора. Днес смятам да говоря и с Областна болница- Бургас, каза д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол.

Затварянето на детското отделение на Ямболската болница заради заразен с ковид персонал е второто за тази година.

В лечебното заведение не функционира и хирургично отделение. Причината е липса на лекари. От ръководството на болницата се надяват в началото на октомври отново да бъдат извършвани операции.

Репортер: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водолази ще проучват морското дъно около заседналия край Яйлата кораб
Водолази ще проучват морското дъно около заседналия край Яйлата кораб
2192 са новите случаи на COVID-19 за денонощието
2192 са новите случаи на COVID-19 за денонощието