НОВИНИ

Яник Синер се наложи над Хуберт Хуркач и спечели титлата в Хале

Лидерът в световната ранлиста спечели 14-ата си титла

Яник Синер
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 23.06.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Яник Синер спечели титлата на турнира на трева в Хале (Германия) с награден фонд от 2 255 655 евро. Поставеният под номер едно в схемата победи Хуберт Хуркач със 7:6(8), 7:6(2).

В хода на първия сет двамата тенисисти пропуснаха по една възможност за пробив, преди да се стигне до тайбрека. В него лидерът в световната ранлиста поведе с 5:2, но се стигна до равенство. Италианецът първи стигна до мачбол, но след като полският тенисист също стигна до възможност да затвори сета. Синер обаче доказа шампионския си манталитет и поведе в сетовете с третия си сетбол.

Втората част напомняше на първата, като в този случай 22-годишният италианец пропусна две възможности за пробив. Тайбрекът обаче бе далеч по-еднопосочен, като първият италиански първенец в световната ранглиста сложи точка на спора с първия си мачбол след час и 51 минути игра.

Това е първа титла на тревни кортове за Синер, който стана общо осмият тенисист в историята, спечелил първия си турнир, веднага след като се е изкачил на първа позиция в класацията на ATP.

Хуркач и Синер бяха партньори на двойки в Хале през тази седмица и достигнаха до втория кръг. Това е трети успех за италианския тенисист в общо пет двубоя срещу поляка.

"Всичко това означава наистина много за мен, защото Хуби се представи много силно. Знаех, че трябва да сервирам много добре. Имаше няколко изключително важни разигравания. Щастлив съм, защото дадох най-доброто, което мога в тези мигове. Доволен съм, защото печеля първа титла на тревни кортове. Чувството е повече от хубаво", коментира Синер след края на решителната среща.

22-годишният Яник Синер вече е с 14 шампионски трофея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли нова ескалация между Израел и Хизбула?
Ще има ли нова ескалация между Израел и Хизбула?
Юлия Путинцева спечели първата си титла на трева в Бирмингам
Юлия Путинцева спечели първата си титла на трева в Бирмингам