НОВИНИ

Япония и Саудитска Арабия също се класираха за Световното по футбол в Катар

япония саудитска арабия също класираха световното футбол катар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 24.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Япония и Саудитска Арабия се превърнаха в поредните два отбора, които се класираха за финалите на Световното първенство по футбол в Катар.

"Самураите" си осигуриха участие на Мондиала в края на годината след победа с 2:0 като гости на Австралия, което има гарантира едно първите две места в група "B" в зона Азия.

Скъпоценният успех за Страната на изгряващото слънце в Сидни донесе резервата Каору Митома, който се появи в игра в 84-ата минута, а в 89-ата и 94-ата минута се разписа във вратата на стража Матю Райън.

По този начин японците постигнаха седми успех в квалификациите и събраха актив от 21 точки, което им отрежда първото място във временното класиране. Втори е тимът на Саудитска Арабия с 19 пункта, който кръг преди края също се класира директно за световните финали в Катар.

Австралия заема третото място с 15 точки, на 4 пункта пред четвъртия Оман, и ще играе бараж с третия в група А (ОАЕ, Ливан или Ирак), а победителят след това ще се изправи срещу петия в класирането на зона Южна Америка.

За Япония това ще бъде седмо поредно участие във финали на световно първенство след дебюта има през 1998 година, докато Саудитска Арабия ще играе на Мондиал за втори пореден и общо шести път.

По този начин вече са ясни 17 от 32-та участника на Мондиала в Катар. Освен домакините, сигурни за финалите са още Германия, Дания, Бразилия, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Аржентина, Иран, Южна Корея, Япония и Саудитска Арабия.

Световното първенство в Катар ще се проведе в периода 21 ноември - 18 декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брандирана торба вдигна на крак полицията във Варна
Брандирана торба вдигна на крак полицията във Варна
Експозицията "Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа" от утре в Градската градина
Експозицията "Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа" от утре в Градската градина