НОВИНИ

Ясен Петров предупреди: Франция наказва всяка грешка

Национален отбор по футбол на България
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 07.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров предупреди своите футболисти, че трябва да бъдат много внимателни срещу Франция. Причината е, че световният шампион умее да наказва всяка допусната грешка.

Във вторник, 8 юни, „лъвовете“ излизат от 22.10 часа на „Стад дьо Франс“ в приятелски мач, който е генерална репетиция за „петлите“ за Евро 2020. Срещата можете да гледате по БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Двата отбора направиха официалните си тренировки преди мача.

„Най-важното нещо е желанието, концентрацията, трябва да сме умни, защото това е отбор, който ще накаже всяка наша грешка. Да сведем грешките до минимум, ако искаш да постигнеш нещо, трябва да вкараш гол“, предупреди Ясен Петров.

„Дай, Боже, да имаме повече ситуации за гол, но колкото и да са, е най-добре да ги вкараме. Има умора у нас, но това е голям опит“, коментира още треньорът на България.

Очаква се Илиан Илиев да започне като титуляр в мача.

От друга страна Дидие Дешан обяви, че тимът му няма да допусне подценяване на съперника, защото не познава треньора и многото нови играчи в състава.

„За играчите мачът е достатъчна мотивация да покажат своите възможности. Ще има и достатъчно адреналин в навечерието на Евро 2020. Двубоят ще бъде добра възможност за нас да проверим къде се намираме в този важен момент“, заяви селекционерът на Франция – Дидие Дешан.

Росен Станчев – специален пратеник на БНТ в Париж

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал се класира на 15-и четвъртфинал на Ролан Гарос
Надал се класира на 15-и четвъртфинал на Ролан Гарос
В Югозападна България валежите ще продължат и през нощта
В Югозападна България валежите ще продължат и през нощта