НОВИНИ

Йодегор е много близо до преминаване в Арсенал

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:15, 27.01.2021
Чете се за: 00:37 мин.
Футбол
йодегор близо преминаване арсенал

Норвежкият халф на Реал (Мадрид) е съвсем близо до финализиране на трансфера си на "Емиратс Стейдиъм", след като премина успешно медицинските тестове на базата на “артилеристите” в Лондон.

22-годишният футболист ще играе при "топчиите" под наем до края на сезона, като се очаква сделката да бъде официално потвърдена съвсем скоро.

Йодегор така и не успя да се наложи в "Кралския клуб", като през кампанията има изиграни едва девет мача във всички турнир.

Това накара младокът да заяви на ръководството на клуба, че желае да премине в друг тим, за да получава повече игрово време.

Първоначално желанието на футболиста бе да се завърне в Реал Сосиедад, където изкара успешен наем през миналия сезон, но от "лос меренгес" предпочетоха да го преотстъпят на Арсенал.

Норвежецът ще бъде второто ново попълнение за Арсенал през януарския трансферен прозорец, след като бе привлечен вратаря на Брайтън Мат Райън, който също ще играе под наем до края на сезона.

Ако трансферът бъде завършен до петък, то Йодегор ще може да дебютира за новия си отбор още в съботното дерби между Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ресторантьори излязоха на протест
Ресторантьори излязоха на протест
Десетки населени места без ток в Старозагорско, затворен е пътят Крън-Шипка
Десетки населени места без ток в Старозагорско, затворен е пътят Крън-Шипка