НОВИНИ

Йордан Лечков: Пожелавам успех на Георги Иванов и на новия Изпълком (ВИДЕО)

лечков категоричен бербатов спечели изборите президент бфс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:31, 15.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков говори пред репортерите след края на Конгреса на централата, след който тя има своя нов президент - Георги Иванов.

Лечков пожела успех на новото ръководство начело с Иванов и беше категоричен, че е приключил работата си във федерацията с напускането на Борислав Михайлов.

"Беше напрегнато, съвсем нормално. Мисля, че този, който е търсил резултатите, ги е постигнал. Пожелавам успех на новия президент и на Изпълкома. Няма да бъда част от бъдещото ръководството на българския футбол. Както съм казвал и преди, когато Боби Михайлов си тръгне, ще го направя и аз", започна бившият футболист.

"Мисля, че всичко беше достатъчно прозрачно. Ако има недоволни, да си кажат. Аз съм убеден, че ще има промяна и дай боже да има резултати. Ако и националния отбор покаже по-добри игри, всички ще бъдат доволни", продължи дългогодишният член на Изпълкома на БФС.

Бившият кмет на Сливен коментира още и информациите за кандидатурата на Георги Иванов, че е била свързвана с бившите ръководители на родния футбол, сред които освен Лечков и Борислав Михайлов беше и Емил Костадинов.

"Георги Иванов си направи кампания, имахте възможност и вие да се срещнете с него. Делегатите днес решиха да изберат него. Идва времето на младите и им пожелавам успех. Аз ще продължа да казвам това, което виждам. Ще повторя, че ако националния отбор покаже по-добри игри, то тогава и неговата работа ще бъде по-лека", сподели един от героите от САЩ 1994.

"Половината делегати си тръгнаха, а Изпълкомът е много важен, защото той взима решенията. Пожелавам успех и дано да намерят правилната посока с държавата, за да бъде финансиран футбола", завърши Йордан Лечков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви се класираха за полуфиналите на турнир по бадминтон в Орлеан
Сестри Стоеви се класираха за полуфиналите на турнир по бадминтон в Орлеан
Патриарх Неофит е работил усилено по възстановяването на много църкви
Патриарх Неофит е работил усилено по възстановяването на много църкви