НОВИНИ

Йордан Терзийски, ПП: Надяваме се на политически катарзис у някои личности, но вероятността е малка

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 27.07.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

В момента се обсъжда още програма и ако в НС се събере мнозинство за съставяне на кабинет около нея, ще бъде коментиран и персоналният състав. На този етап все още нямаме такава индикация. Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в "Денят започва".

"Разговорът за персонален състав е безсмислен, ако няма стабилност в парламента да бъдат прекарани закони Дори и в момента кворумът е на ръба, взимането на важни решения - също. Дори и при правилата за избор а председател на КПКОНПИ ИТН гласуваха с опозицията. Отложиха решението с 14 дни и почти автоматично го направиха невъзможно за взимане в рамките на тази пленарна сесия."

БСП прехвърли топката към НС да реши за мандата

Не персоналният състав е проблем, а това дали ще има воля в НС да се случат всички заявени промени. Законът за КПКОНПИ ще бъде един от първите, които ще покажат има ли такова мнозинство.

"Надяваме се да има политически катарзис у някои определени личности, но според мен вероятността е доста малка", каза Терзийски.

Около програмата няма да има разногласия, тъй като ПП си партнират добре с БСП и ДБ, заяви той. Неприемливо за ПП е непрозрачното взимане на решения, продиктувано от частни интереси или задкулисие.

"Не слагаме етикети на една или друга партия, гледаме резултатите. В МРРБ има казуси, които много спешно търсят решение. Там чрез една явна демонстрация се опитват да се прикрият едни зависимости".

АПИ спря всички поръчки за ремонт на пътища, според МС е застрашена зимната поддръжка

Терзийски визира конкретно ремонтите на пътища и заяви, че тръжните процедури са прекратени от АПИ поради тяхната собствена некомпетентност.

"Те в момента прекратяват процедурите, които сами са възложили в края на април. Имаха време от декември м.г. и се бавиха до края на април. Сега ги отменят, което значи, че те поставят под риск текущия ремонт и поддържа на пътища и ни заставят да удължим срока, в който старите фирми, избрани по непрозрачен начин, да продължат тези ремонти и след 30 септември."

Твърде много случайности и съвпадения, коментира Терзийски. Идеята е да се разплатят с коректните фирми - изпълнили 21% от ремонтите, отговарящи на закона. Трябва да направим всички усилия срокът 30 септември за останалите да бъде удължен, подчерта депутатът.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо: Никога не бях играл пред толкова много хора, невероятна атмосфера
Роналдо: Никога не бях играл пред толкова много хора, невероятна атмосфера
Атанас Зафиров, БСП: 90% от предложенията на ИТН са отразени в управленската програма
Атанас Зафиров, БСП: 90% от предложенията на ИТН са отразени в управленската програма