НОВИНИ

Юнайтед обърна Еверън като гост, Кавани откри сметката си

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:49, 07.11.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Футбол
юнайтед обърна еверън гост кавани откри сметката

На своя "Гуудисън Парк", "карамелите" поведоха в 19-та минута чрез Бернард, но два гола на Бруно Фернандеш обърнаха развоя на срещата на почивката, а в добавенто време на мача остана време и за Единсон Кавани да отбележи първия си гол за Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" започнаха по-агресивно срещата, но футболистите на Карло Анчелоти бяха тези, които първи стигнаха до опасна ситуация. В 6-та минута центираране отляво намери Доминик Калвърт-Люин, но ударът на англичанина с глава облиза напречната греда на Де Хея.

Гостите отговориха десетина минути по-късно, когато след корнер Антони Марсиал се озова, но отлична позиция, но стреля неточно.

В 19-та минута "карамелите" поведоха. Джордан Пикфорд изрита силно топката напред, където Калвърт-Люин свали за Бернард. Бразилецът обработи кълбото и с прецизен удар през краката на Уан-Бисака изведе домакините напред в резултата.

Само шест минути по-късно "червените" отговориха чрез Бруно Фернандеш. Люк Шоу намери португалецът в наказателното поле на Евертън и той с глава прониза Пикфорд за 1:1.

Домакините бяха много близо до това отнво да поведат в 28-та минута, но Лука Дин разтресе за втори път напречната греда на вратата на Манчестър Юнайтед.

Гостите обаче стигнаха до пълен обрат само 4 миинути по-късно. Отново отбран ата на Евертън отново беше хваната неподготвено при центриране отляво, като този път Бруно Фернандеш беше човекът, който даде завършващия пас. Повторенията обаче показаха, че Рашфорд въобще не докосва топката и в край на сметката попадението отиде отново на сметката на Фернандеш.

До почивката нови голове не паднаха и така гостите се оттеглиха с лек аванс след първите 45 минути.

След почивката "карамелите" очаквано потърсиха връщане в мача, но като цяло не застрашиха нито веднъж сериозно Давид Де Хея.

Едва в последните минути Абдулай Дюкоре имаше две чудесни възможности да се разпише, но при първата не успя да нанесе добър изстрел, а при втората се размина с топката в наказателното поле на Манчестър Юнайтед.

В последния епизод от двубоя пък "червените дяволи" оформиха крайното 1:3 след контраатака, при която Фернандеш асистира на Кавани, който отбеляза първия си гол с "червената" фланелк в третия си мач за клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На летището в Париж: Арестуваха продавачи на фалшиви отрицателни тестове за COVID-19
На летището в Париж: Арестуваха продавачи на фалшиви отрицателни тестове за COVID-19
Бомба уби бивш телевизионен водещ в Кабул
Бомба уби бивш телевизионен водещ в Кабул