НОВИНИ

Юнайтед започна процес за намиране на нов постоянен мениджър

юнайтед започна подробен процес намиране нов постоянен мениджър
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:25, 01.03.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболният директор на Манчестър Юнайтед Джон Мърто заяви, че „подробен процес“ вече тече по намирането на нов постоянен мениджър, обещавайки на клуба да остане фокусиран върху това да се бори отново за „най-големите трофеи“.

„Червените дяволи“, които обявиха последните си финансови резултати във вторник, преживяват нов труден сезон независимо от завръщането на суперзвездата в атака Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд“. Завършек в топ 4 е най-доброто, на което може да се надява английският гранд на домашната сцена, но тимът успя да вземе само точка от домакинството на Уотфорд в събота и е на два пункта пред Уест Хем и Арсенал, като „топчиите“ имат три мача по-малко. За Юнайтед предстоят трудни мачове в първенството, включително срещи с борещите се за титлата Манчестър Сити и Ливърпул, както и реванш в Шампионската лига с Атлетико Мадрид след равенството 1:1 в Испания. Клубът, който не е печелил трофей от 2017 г. насам, работи под ръководството на временния наставник Ралф Рангник от декември насам, когато германецът наследи уволнения Оле Гунар Солскяр заради слабото начало на сезона.

Мърто заяви, че се чувства по-добре заради „подобрените резултати“ в опита на тима си гарантира място в зона Шампионска лига. „Знаем, че постоянството е ключово в опитите ни да завършим в топ 4 този сезон. Въпреки това искам да повторя, че това не е крайната и истинска цел на Манчестър Юнайтед, всички в клуба са фокусирани върху това да се борят за най-големите трофеи. В момента провежда подробен процес за назначаването на нов постоянен мениджър, който да поеме клуба през лятото, с целта отново да се борим за тези домашни и европейски титли“, каза той.

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино и треньорът на Аякс Ерик тен Хаг са сред фаворитите за постоянен наследник на Солскяр.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се запали преди тунела в "Люлин"
Кола се запали преди тунела в "Люлин"
НС гласува оставката на Стефан Янев, Драгомир Заков е новият военен министър (Обзор)
НС гласува оставката на Стефан Янев, Драгомир Заков е новият военен министър (Обзор)