НОВИНИ

Юноша на Локомотив София с тежка диагноза

Коце Нинов страда от остра лимфобластна левкемия

Юноша на Локомотив София с тежка диагноза
Снимка: fclokomotiv1929.com
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 20.07.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Лоша вест застигна Локомотив София. Юношата на столичните „железничари“ Коце Нинов е диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Това обявиха от клуба чрез своите профили в социалните мрежи.

Според информацията тази вечер ще има урни за дарение в помощ на Нинов. Той вече преминал успешно през трансплантация е започнал пътя на пълното възстановяване. Все пак лекарствата, които трябва да приема в следващата година, надвишават 4200 лева месечно и се оказват непосилни за семейството му.

Локомотив приема Левски от 21:15 часа в мач от откриващия кръг на Първа лига на своя стадион. Ето какво гласи информацията, свързана с Нинов:

В началото на годината доскорошният юноша на Локомотив София Константин Нинов беше диагностициран с остра лимфобластна левкемия. Коварната болест е доста рядко срещана сред младите хора, но благодарение на несломимия си дух и силна воля, Коцето мина успешно през спешна трансплантация и вече започна пътя към пълно възстановяване. Лекарствата, които трябва задължително да приема в следващата година надвишават 4200 лева месечно и се оказват непосилни за възможностите на семейството му. Те са ключови за оздравяването му и за това се обръщаме с призив за помощ към цялата футболна общественост в България."

Всяко малко дарение ще е от голяма полза и дори да не се събере цялата сума, родителите на Константин ще бъдат облекчени и ще се доближат до мечтата си да видят детето си живо и здраво. На мача с Левски в събота ще има урни за дарение, а всеки, който има възможност може да помогне и по банкова сметка и револют. Нека бъдем хора!

Благодарим предварително на отзовалите се!

IBAN: BG95UBBS80021055529850

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Илинден
Отбелязваме Илинден