НОВИНИ

Юрген Клоп: Ние започваме наново

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:21, 12.08.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
клоп всеки мач нас квалификация шампионската лига
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди старта на новия сезон, който за неговия тим стартира с визита на Челси в Лондон в неделя от 18:30 часа българско време.

През лятото "мърсисайдци" се разделиха с няколко от своите ключови състезатели през последните години, но въпреки това Клоп сподели, че това просто е един "нов старт" за тима.

"Не трябва винаги да казваме "Милнър щеше да каже това, Хендерсън щеше да каже така, а Фирмино да се усмихне". Не трябва да го правим по този начин. Това няма смисъл. Ние започваме наново с нов старт, това е вълнуващо. Всеки иска промени, защото бяхме заедно дълго време. Това е шанс за всички, трябва да се възползват. Всички имаме отговорности и не трябва да губим много време за израстване, а да го направим бързо", смята немският специалист.

"Нека не се опитваме да бъдем като някой, а най-добрата версия на себе си. Тогава имаме добър шанс да помогнем на отбора по най-добрия начин", каза още той.

Наставникът, който води Ливърпул вече в продължение на седем сезона и половина, сподели и очакванията си за утрешната визита в Лондон срещу Челси, които са с нов треньор в лицето на Маурисио Почетино.

"Челси ще искат да се покажат, определено. Поч е топ мениджър. Така че трябва да сме готови, абсолютно готови. Вижда се почеркът на Поч във футбола, който играха в подготовката. Играхме често срещу Маурисио, когато беше в Тотнъм, могат да се видят много прилики с това време", коментира 56-годишният наставник.

"Искам желание, концентрация, готовност, отвореност. Видях много от нещата, но не сме щастливи. Не бива да напомням на момчетата всеки ден за миналия сезон, като казвам това или онова, няма смисъл. Ние имаме много цели и сме мотивирани", завърши Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Петров с призив към феновете за "Мача на Надеждата": Нека заедно направим незабравима вечерта
Мартин Петров с призив към феновете за "Мача на Надеждата": Нека заедно направим незабравима вечерта
Арсенал потрепери в края срещу Форест, но стартира с победа във Висшата лига
Арсенал потрепери в края срещу Форест, но стартира с победа във Висшата лига