НОВИНИ

Ювентус и Аталанта си вкараха по 3 гола в зрелищно шампионатно реми

Милен Костов
от Милен Костов
09:51, 23.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Ювентус Аталанта Данило Хуан Куадрадо
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Двубоят между Ювентус и Аталанта от 19-ия кръг на Серия А завърши при резултат 3:3. И двата отбора имаха аванс от 1 гол и постигнаха обрати, но накрая поделиха точките.

Гостите поведоха в резултата след само 4 минути игра на стадион "Алианц" в Торино. Адемола Лукман отправи плътен удар в близкия ъгъл на Войчех Шчесни. Полският страж не успя да се намеси добре и изби топката в собствената си врата.

"Бианконерите" получиха 11-метров наказателен удар в 24-ата минута след намесата на ВАР. Сантана де Мораеш повали Николо Фаджоли в наказателното поле. Анхел Ди Мария възобнови равенството с точно изпълнение.

Домакините реализираха обрат с попадение на Аркадиуш Милик. Нападателят засече от ждроп центриране в наказателното поле на Николо Фаджоли.

Второто полувреме започна ударно за гостите. Йоаким Мееле изравни с удар по земя в далечния ъгъл.

Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини продължиха да атакуват и си върнаха преднината. Адемола Лукман засече с глава центриране отляво на Жереми Бога за 3:2. Нападателят се превърна в 4-ия футболист на Аталанта, който бележи над 10 шампионатни гола в 19 мача в дебютния си сезон за клуба.

Ювентус допуска 8 гола в 2 шампионатни мача за първи път от ноември 1988 г. Тогава торинци допускат 3 гола от Болоня и 5 от Наполи.

Играчите на Масимилиано Алегри имаха последната дума в сблъсъка. Данило стреля извън наказателното поле след заучено изпълнение на пряк свободен удар и така заслужи точка на отбора си.

Аталанта заема 5-ата позиция в класирането с актив от 35 пункта. Ювентус се намира на 9-ото място в подреждането с 23 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България извика за консултации посланика си в Северна Македония
България извика за консултации посланика си в Северна Македония
Асена Сербезова: Здравният министър манипулира общественото мнение за недостига на лекарства
Асена Сербезова: Здравният министър манипулира общественото мнение за недостига на лекарства