НОВИНИ

За първи път от 2005 г. насам Надал е извън Топ 10 в света

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:32, 21.03.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
надал загубата australian open нов ден продължа боря
Слушай новината

Отсъствието на Рафаел Надал от тенис турнира в Индиън Уелс доведе до излизането му от Топ 10 на световната ранглиста за първи път от 2005 г. насам. Испанецът беше неизменно сред първите десет в класацията цели 912 седмици. 22-кратния шампион от Големия шлем беше принуден да пропусне състезанието от веригата Мастърс 1000 в Калифорния, където миналата година достигна до финала, тъй като все още се възстановява от контузия в бедрото. По тази причина Надал не успя да защити и титлата си от Australian Open, след като напусна състезанието във втория кръг.

Невъзможността да защити 600-те си точки от Индиън Уелс, доведе до неговото смъкване с 4 места в ранглистата и така от вчера той заема 13-о място в класацията.

Въпреки това, Надал се готви да се завърне в игра на Мастърса в Монте Карло следващия месец, който предхожда Откритото първенство на Франция, което той е печелил 14 пъти в кариерата си, и отсъствието му извън топ 10 може да е кратко.

Световният номер 4 Каспер Рууд, който загуби от Надал във финала на Ролан Гарос миналата година, смята, че няма да бъде шокиран, ако види 36-годишният испанец да вдигне трофея в Париж отново.

„Няма да ме изненада, защото той вероятно използва тези седмици отсъствие от корта, за да се подготвя именно за Ролан Гарос“, каза Рууд пред Eurosport.

„Няма значение дали ще загуби в Монте Карло, Рим или Мадрид. Единственото нещо, което вероятно мисли в тези дни, е просто да бъде във форма, да бъде здрав и готов за Ролан Гарос", допълни Рууд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 години от рождението на Апостол Карамитев (Снимки)
100 години от рождението на Апостол Карамитев (Снимки)
Богдан Милчев: Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция
Богдан Милчев: Българските пътища се превърнаха в източник на политическо шарлатанство и корупция