НОВИНИ

За престрелките в пленарна зала: Явор Божанков и Александър Ненков

bnt avatar logo
от БНТ
08:29, 16.10.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Политика

Горещи политически страсти в пленарната зала. Вчера по време на изслушването на главния прокурор Иван Гешев и приемането на доклада му, свързан с работата на прокуратурата през последните месеци, и искането за оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева добрият тон беше нарушаван и се преминаваха определени граници.

За това, което чухме и не чухме в пленарна зала и за политическите престрелки в студиото на "Денят започва" коментираха Явор Божанков от БСП и Александър Ненков от ГЕРБ.

Според Божанков искането за оставка е кауза за българския парламентаризъм. "БСП няма интерес от тази оставка, защото г-жа Караянчева е свалила от рейтинг това правителство повече от всеки друг негов член", каза той.

Божанков смята, че заради поведението ѝ е посрещана навсякъде с яйца и освирквания, като нито един български председател на парламент не е бил на това положение. "Институцията е срината. Тя няма капацитета и качествата да бъде председател на българския парламент и това е многократно доказано", допълни Божанков.

Александър Ненков контрира, че искането на оставката не е била от грижа за рейтинга на парламента. "Защото те се опитват да го сринат всячески още малко след началото на мандата на този парламент. Исканата оставка е начин да омерзиш и опетниш достойнството на една достойна жена, честен човек. Никой не го отрича това нещо", каза Ненков.

"Г-жа Караянчева е един изключително емоционален, честен човек, диалогична, запазила е своето поведение каквото е било винаги и такова ще бъда. Беше недостойно и не спечели парламентаризма, при положение, че проблемите на хората изискват много повече от това да се опитаме да очерним някого", допълни още той.

Какво казаха Божанков и Ненков за изслушването на главния прокурор - вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1/3 от българите определят еврото като по-стабилна валута от лева, долара или швейцарския франк
1/3 от българите определят еврото като по-стабилна валута от лева, долара или швейцарския франк
Пламен Димитров, КНСБ: Минималното обезщетение за безработица да стане 17 лв. на ден
Пламен Димитров, КНСБ: Минималното обезщетение за безработица да стане 17 лв. на ден