Задържаха баща и син за кражбата на пътни знаци край Разград

от БНТ
17:19, 11.03.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Криминално проявени баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград.

Според получената информация, липсата на пътните знаци е установена около 7.00 ч. на 5 март при обход на пътя в участъка между завод "Амилум” и бившата база "Агро Гос”. Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знаци.

В хода на образуваното досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.4 от НК са разкрити извършителите на криминалното деяние. Установено е, че двамата мъже използвали откраднатите тръби за направата на ограда в имота им в село Стражец, а след като случаят придоби широк обществен отзвук, те започнали скоростно да развалят оградата, за да укрият крадения материал. Макар намирането им да бе затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите успяха да стигнат до извършителите за по-малко от 24 часа.

59-годишният баща има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане, а в момента е в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за крупната кражба, с която са нанесени щети на държавата за близо 5000 лв.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Хокеистките ни ще играят квалификации за Пекин 2022
Хокеистките ни ще играят квалификации за Пекин 2022
Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания
Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания