НОВИНИ

По-топло и слънчево време ни очаква утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 11.03.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В по-голямата част от страната валежите вече спряха, а до края на деня в цялата ще спре да вали. От запад облачността временно ще се разкъсва и ще намалява. Ще остане ветровито, с умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в югозападните райони до около 9°.

През нощта облачността ще се задържи разкъсана. Ще е почти тихо, само в Източна България ще духа слаб вятър от югоизток. Сутринта ще бъде по-студено, в сравнение с днес, с минимални температури между минус 8° и 0°, в София около минус 5 градуса.

През деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, в Дунавската равнина временно от запад, с него ще нахлува по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат по-високи от днес, между 7° и 12°, в София около 11 градуса.

В планините ще има разкъсана облачност. Ще е много ветровито със силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - временно бурен северозападен вятър.

Максималните температури в курортите значително ще се повишат в сравнение с предишните дни и ще са от 0 градуса на Алеко, около 4-5° в Боровец и Пампорово и до 8 градус в Банско.

Облачно ще е над по-голямата част от континента. Дъжд ще вали на много места в Западна Европа, където ще бъде и ветровито. На Скандинавския полуостров и на места в Източна Европа, валежите ще са предимно от сняг. В южните райони от континента, включително и на Балканите, облачността ще е променлива.

Променлива ще е облачността през почивните дни и у нас. На отделни места, главно в западните и планинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 12° и 17°.

Новата седмица ще започне с облачно време. В понеделник от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна и с очакваното застудяване, дъждът на места ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учениците от 5. до 12. клас в Пловдив ще учат дистанционно
Учениците от 5. до 12. клас в Пловдив ще учат дистанционно
Дания спря временно ваксинирането с "Астра Зенека"
Дания спря временно ваксинирането с "Астра Зенека"