НОВИНИ

В Пазарджик ваксинират с "Пфайзер" и с "Астра Зенека"

bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 11.03.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

11 са имунизационните кабинети на територията на Пазарджишка област, където подалите желание през електронния регистър могат да се ваксинират.

В град Пазарджик работят 5 кабинета, другите са в Пещера, Панагюрище, Велинград, а в отдалечените места това става при личните лекари, които са се регистрирали като имунизационни кабинети, уточни началникът на РЗИ д-р Фани Петрова.

Днес в областта по тази система ще бъдат имунизирани 400 човека, за утре са заявили желание 300. За тези два дни са подсигурени от двата вида ваксини – "Пфайзер" и "Астра Зенека", според предпочитанието на гражданите. За по-нататък към момента има налични само оксфордски ваксини.

Затова днес пред кабинета в РЗИ-Пазарджик чакаше и жител на София, който държеше да си постави немската ваксина.

БНТ: Защо избрахте да дойдете да се имунизирате тук, а не при личния лекар?

"Личният лекар не слага тази ваксина – "Пфайзер". Всъщност аз работя в София, хубаво е, че има избор", отговори Стойо Багов.

"На територията на Пазарджик имаме в момента 5 работещи кабинети, имаме кабинет в Пещера, Панагюрище, два във Велинград и в отдалечените места също имаме - там ползваме общопрактикуващите лекари, които са регистрирани като специализирани имунизационни кабинети", обясни директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания
Льов решил да напусне преди 0:6 срещу Испания
Китай за автономията на Хонконг
Китай за автономията на Хонконг