НОВИНИ

Задържаха крадец, който влизал в болници като пациент с коронавирус

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 18.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Пловдив залови крадец на мобилни телефони и ценности от COVID отделение и спешен кабинет. 25-годишният мъж се представял за пациент, който има нужда от помощ. Сред потърпевшите е д-р Йордан Кирев, който работи на първа линия.

В края на едно от нощните си дежурства в спешния кабинет на ДКЦ 1 д-р Йордан Кирев установява, че липсват якето, мобилния телефон и парите от портфейла му.

Извадил парите и ми е оставил портфейла. Крадец джентълмен... Почувствах се зле, не точно обиден, по-скоро разочарован от хората, споделя медокът.

Колеги на потърпевшия лекар разказват, че случката се е разиграла около полунощ.

Д-р Любомир Стоянов: Портиерът ми казва на камерата се вижда как влиза по коридора и след малко излиза.

25-годишният извършител от Кричим се преструвал на нуждаещ се от медицинска помощ и търпеливо събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим

Таня Костадинова - пресцентър на МВР - Пловдив: Мъжът е стар познайник на полицията по линия кражби. Срещу него има образувани над 15 заявителски материала по тази линия, а в края на миналия месец е излязъл от пловдивския затвор, след което отново се е върнал към престъпната си дейност.

В момента д-р Кирев няма достъп до информацията, която е в откраднатия му телефон и това затруднява ежедневната му работа. Принуден е да използва стар телефонен апарат.

Пари се губят и се печелят, лошото е в един телефон, в който са контактите на колеги, познати, ако някой ми се обади, знаете че все едно ви е взета цялата информация, която имате, казва лекарят.

Освен на лекари, крадецът е посегнали и на вещи и ценности на пациенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас
Едмонд Назарян е "Спортист на годината" в Бургас
На ръба на капацитета си са COVID отделенията във Варна
На ръба на капацитета си са COVID отделенията във Варна