НОВИНИ

Депутатът Валентин Касабов загуби битката с COVID-19

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 18.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Слушай новината

От COVID-19 почина Валентин Касабов от парламентарната група на "Обединени патриоти".

Той беше депутат в последните два парламента. Сред учредителите на Националния фронт за спасение на България и заместник председател на формацията.

Парламентът почете с минута мълчание паметтта му.

"Снощи след кратко боледуване ни напусна завинаги нашия приятел и колега, и народен представител от трети избирателен район Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му! Моля с едноминутно мълчание да почетем паметта му", каза от трибуната председателят на НС Цвета Караянчева.

"Касабов е от точно тоя възрожденски тип истински патриоти, хора смели,хора борци. Той си беше мъжкар отвсякъде. Аз мисля, че България загуби един истински патриот в негово лице, истински съратник, приятел, смел човек. С него не една битка сме водили", заяви Валери Симеонов, зам.председател на НС и председател на НФСБ.

Валентин Касабов е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на лекари. Завършва „Българска филология“ във ВТУ. Влиза в политиката през 1999 г. като представител на движение „Гергьовден“, след това преминава в „Атака“. През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател.

През 2014 и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на „Патриотичния фронт" и „Обединените патриоти" от 2 МИР-Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите одобриха закупуването на ваксини срещу COVID-19
Депутатите одобриха закупуването на ваксини срещу COVID-19
Рома надигра Торино и се изравни с Ювентус в класирането
Рома надигра Торино и се изравни с Ювентус в класирането