НОВИНИ

Задържаха мъж за купуване на гласове за изборите в Павел баня

задържаха мъж купуване гласове изборите павел баня
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 13.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Под ръководството на Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък е образувано и се провежда разследване по досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

С.И. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28 юни до 9 юли в Павел баня, област Стара Загора, организирал предлагането на имотна облага, като възложил на З.А. да му намери хора (лица, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия срещу заплащане), както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им, с цел впоследствие, в деня на изборите за Народно събрание на 11 юли, да упражнят избирателното си право, посочвайки определен номер в бюлетината - престъпление по чл. 167, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Активната работа по разследването продължава, като до момента са извършени множество действия по разследването - претърсвания и изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства.

С.И. е задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му, който е осъждан.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради жегите раздават минерална вода в София
Заради жегите раздават минерална вода в София
Социолози: Кабинетът на Трифонов ще е кабинет на малцинството
Социолози: Кабинетът на Трифонов ще е кабинет на малцинството