НОВИНИ

Задържаха пияния шофьор, който прегази трима в Бяла Слатина

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 09.03.2021
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Трагичен инцидент във Врачанско стана снощи. Трима души бяха прегазени от пиян шофьор в Бяла Слатина, вследствие на което един мъж е починал, а две жени са в тежко състояние.

Задържан е 43-годишният шофьор, на който ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Според близки на пострадалите извършителят е търсил съпругата си, която често заплашвал с убийство.

Всичко започнало миналата вечер към 19.30 часа в ромския квартал на Бяла Слатина. На улица "Латинка" било оживено от хора, когато 43-годишният Иван от село Бреница нахлува с лекия си автомобил, за да търси съпругата си. В края на улицата шофьорът буквално прегазил мъж и две жени.

Връщайки колата назад, Иван успява да прегази 52-годишния мъж втори път. По път за болницата прегазеният почива. Жените също са пострадали от сблъсъка. Едната, която е и съпруга на починалия, вече стабилизирана в МБАЛ-Враца, а другата е със счупен крайник и е настанена в лечебното заведение в Бяла Слатина.

Извършителят на престъплението е седнал зад волана след употреба на алкохол. Оказва се, че това не му е за първи път. Близки и роднини на пострадалите споделят, че Иван системно е тормозил жена си и многократно е отправял заплахи за убийство срещу нея и близките ѝ.

"Влезнал е, удря тоя мъж, дето кара колата от Бреница, и изкарва един нож и удари момчето на този на убития", разказва Богдан Манчев - чичо на загиналия.

"Той е тръгнал умишлено пиян. Отгоре се засилил, един път, два пъти обръща колата и тук влиза в двора, помита чешмата, коритото, даде напред назад и се качил тук с колата и не успял да избяга", споделя Пламен Петров - брат на загиналия.

Свидетел на цялата ситуация става 10-годишната дъщеря на шофьора, която била в колата.

Иван е осъждан няколко пъти за шофиране след употреба на алкохол и причиняване на лека телесна повреда. От прокуратурата потвърдиха, че са подавани жалби срещу мъжа от неговата съпруга. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

"Задържан е извършителят. Ще бъде привлечен за извършено от него престъпления за причиняване на смърт и средна телесна повреда, които са причинени умишлено при управление на МПС, като предвиденото от закона е от 10 до 20 година лишаване от свобода. Действително има подадена една жалба през ноември 2020 година от съпругата на това лице", заяви Владимир Сираков - окръжен прокурор на Враца.

Жителите на Бяла Слатина са категорични, че ще настояват за справедлив процес срещу извършителя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Италия първа в ЕС започва да произвежда "Спутник V"
Италия първа в ЕС започва да произвежда "Спутник V"
Рязко увеличение на заразените, възможно е затягане на мерките
Рязко увеличение на заразените, възможно е затягане на мерките