НОВИНИ

Задържаха жена, откраднала 1000 лв. от пациент в пловдивска болница

задържаха жена откраднала 1000 пациент пловдивска болница
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 31.12.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Криминално
Слушай новината

Полицията Пловдив задържа 57-годишна жена от Стамболийски, извършила кражба на 1000 лв. от пациент в пловдивска болница.

Малко преди Коледа, 84-годишен мъж постъпил в отделение за съдова операция в една от частните болници в града, като приготвил необходимата сума за лечението. Парите и личните вещи били описани в протокол, както изисква вътрешния правилник на отделението. След операцията състоянието на пациента рязко се влошило и се наложила втора интервенция, по време на която били откраднати парите.

Сигналът за кражбата е подаден от лекар в отделението. В хода на работа бил разпитан целият дежурен екип, иззети са и записи от видеокамери, които са документирали действията на жената. След задържането и тя е направила самопризнания за механизма, по който е извършила деянието, а парите са възстановени.

Справка в масивите на МВР сочи, че задържаната е криминално проявена по линия кражби, а деянията са извършени през 2004 и 2013 г. И по двата случая са работили служители на ОД на МВР Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова Зеландия посрещна пищно 2021-ва година
Нова Зеландия посрещна пищно 2021-ва година
Откриха тяло на прострелян мъж край русенското село Николово
Откриха тяло на прострелян мъж край русенското село Николово