НОВИНИ

Задържани са 20 мигранти в Пловдивско

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 30.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

25 чужди граждани без документи за самоличност са задържани от пловдивската полиция тази сутрин на магистрала „Тракия". Всички са мъже, на възраст между 20 и 25 г. Пред полицейските служители чужденците заявили, че са граждани на Афганистан.

Бойко Рашков: Има завишен миграционен натиск

Снимки: БНТ, Младен Шишков

Тази сутрин около 7 часа автопатрул на сектор „Пътна полиция" забелязва група от 18 мъже на 133-и километър на магистрала „Тракия", които се предвижват в посока София. От извършената проверка става ясно, че това са бежанци от афганистански произход. Те са отведени в Районното управление в село Труд.

По-късно в района на село Стряма е открита група от още четирима мъже.

"Тази група е установена към 7.30 ч, а към 7.40 ч е постъпил сигнал в оперативната дежурна на ОД на МВР-Пловдив сигнал от гражданин за това, че вижда още 4 лица, млади мъже, които се намират в района на село Желязно, изпратен е екип на дирекцията, който при пристигане на място установява, че се касае отново за лица мигранти, по всяка вероятност от афганистански произход", заяви комисар Костадин Костов - началник на „Охранителна полиция" при ОДМВР Пловдив.

По данни от полицията всички са в добро здравословно състояние. Продължават оперативно- издирвателните действия, които да установят кой е превозил мигрантите до магистралата.

Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив. След снемане на обяснения, чуждите граждани ще бъдат настанени в миграционния център в Любимец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разказ от първо лице: Кражба в центъра на Пловдив през нощта
Разказ от първо лице: Кражба в центъра на Пловдив през нощта
ЦСКА София посреща Осиек на Националния стадион
ЦСКА София посреща Осиек на Националния стадион