НОВИНИ

Загуба за Радослав Росенов на Европейското по бокс в Ереван

радослав росенов нокаутира румънец полуфиналите европейското бокс младежи
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 25.05.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българските боксьори допуснаха поражения в днешния ден от Европейското първенство за мъже в Ереван, Армения. Най-драматично се разви срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 18-годишният талант дебютира на форума с много оспорван мач срещу Вилиам Танко. Словакът стигна до успех в равностоен мач, който бе решен в последния рунд.

Носителят на Купа „Странджа“ и европейски шампион при 22-годишните отстъпи с 0:5, но след първите два рунда съдийските карти бяха равни. В решителната трета част Росенов се хвърли за победата, като двамата си размениха сериозни попадения. Съдиите обаче прецениха, че по-точните са били от ръкавиците на Танко и го посочиха за победител.

Аут от Европейското са и другите ни двама боксьори днес. В категория до 75 килограма Рами Киуан отстъпи с 0:5 съдийски гласа на ирландеца Габриел Досън. По сходен начин се разви и срещата на Кристиян Димитров (86 кг), който загуби със същия резултат от представителя на домакините Рафаел Хованисян.

В четвъртък предстоят още два мача с българско участие. Красимир Джуров (63.5 кг) ще открие участието си с двубой срещу Амад Щиви (Израел). На ринга ще се качи и бронзовият медалист от Световното първенство през 2019-а Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни ще срещне много силният кубински боксьор, който се състезава за Испания – Емануел Рейес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат мерки за ограничаване на маймунската шарка у нас
Обсъждат мерки за ограничаване на маймунската шарка у нас
Над 20 000 бежанци напускат хотелите - как и къде ще бъдат преместени
Над 20 000 бежанци напускат хотелите - как и къде ще бъдат преместени