Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Закриват Държавна агенция "Електронно управление"

от БНТ
21:48, 20.01.2022
Чете се за: 01:05 мин.
У нас
закриват държавна агенция електронно управление
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министерският съвет предвижда закриване на Държавна агенция "Електронно управление", стана ясно след решение на заседанието днес.

Предложеният проект е свързан с Решението на Народното събрание за приемане на структура на Министерския съвет на Република България от 13.12.2021 г. (обн. ДВ брой 106 / 2021 г.), с което се създава Министерство на електронното управление и се преобразува Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в Министерство на транспорта и съобщенията.

С проекта на решението се предвижда възлагането на всички правомощия, които упражнява председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ в областта на електронното управление и правомощията в областта на информационните технологии и информационното общество на Министъра на електронното управление.

Предвидено е закриване на Държавна агенция "Електронно управление" и е възложено на Министерския съвет да уреди правоотношенията, свързани със закриването на Държавна агенция "Електронно управление".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Долната камара в Австрия одобри задължителната ваксинация
Долната камара в Австрия одобри задължителната ваксинация
Цонева и Михайлова са на 1/4-финал в Анталия
Цонева и Михайлова са на 1/4-финал в Анталия