НОВИНИ

Заловиха телефонни измамници, лъгали възрастни хора във Врачанско

заловиха телефонни измамници лъгали възрастни хора врачанско
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:28, 05.07.2023
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на четири областни дирекции са осъществили акция за залавяне на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР - Враца.

На 1 юли в Районно управление - Бяла Слатина е образувано досъдебно производство по повод жалба от жителка на града, която разказала, че неизвестно лице я въвело в заблуждение и тя му предала 7000 лева. По думите на жената мъжът разговарял с нея и на стационарния, и на мобилния ѝ телефон, обяснявайки, че синът ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека, задържан е в полицейското управление и трябват пари за неговото освобождаване.

От осъществените издирвателни действия е установен лекият автомобил – "Ауди", собственост на 27-годишен мъж от с. Долни Цибър, който не е криминално проявен и не е осъждан. На 3 юли е спрян за проверка, като в колата, освен водача, е установен и криминално проявен мъж от Козлодуй. При проверката в шофьора е намерена сума от 22 000 лв., която той доброволно е предал. По думите му парите са получени от две възрастни лица в района на Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев"-Враца.

За случая е уведомено ръководството на ОД МВР - Враца и след съгласуване с Главната дирекция "Национална полиция" са извършени бързи действия със съдействието на ОД МВР - Плевен, ОД МВР - Велико Търново и ОД МВР - Русе, вследствие на които на главния път Бяла - Русе е задържано в момент на приемане на пратка, съдържаща парична сума, лице на 34 г. от Русе. При последвали претърсвания на адреса му в Русе са намерени и иззети 1200 лв., 1200 евро, 200 щатски долара и различни златни накити.

Първоначално трите лица, имащи отношение към случая, са задържани за срок до 24 часа в РУ - Бяла Слатина. Единият вече е освободен, на другите двама днес ще бъде повдигнато обвинение и вероятно ще останат в ареста за 72 часа, каза за БТА районният прокурор от Враца Стела Василева. По думите ѝ обвинението ще е за извършени три телефонни измами на територията на Бяла Слатина, Козлодуй и Враца.

Куриер на телефонни измамници получи ефективна присъда от Районния съд в Лом

Случай на телефонна измама е имало и на 3 юли в Козлодуй. Неизвестно лице е въвело в заблуждение 90-годишен мъж от крайдунавския град и той му предал сумата от 7100 лева. По случая в РУ - Козлодуй е образувано досъдебно производство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежите и девойките спечелиха три златни медала на Световната купа по киокушин край Варна
Младежите и девойките спечелиха три златни медала на Световната купа по киокушин край Варна
Недекларирана валута за над 660 000 лева задържаха на Капитан Андреево
Недекларирана валута за над 660 000 лева задържаха на Капитан Андреево