НОВИНИ

Заловиха водач на тротинетка с близо 3 промила алкохол

всяко второ легло неврохирургията бургас заема пострадал инцидент електрическа тротинетка
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Надежда Карапанчева
17:46, 03.09.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Заловиха водач на тротинетка с близо 3 промила алкохол при специализирана полицейска акция.

Зачестяват инцидентите с електрически тротинетки, заради все по-масовото им използване, особено в градска среда, затова Областната дирекция на МВР в Добрич предприе превантивна кампания.

"Не са редки случаите, в които такива превозни средства се предоставят на деца, които не познават правилата за движение по пътищата. Възрастните пък масово пренебрегват правилата и често възникват критични ситуации", заяви на брифинг гл. инсп. Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция – КАТ" при ОДМВР Добрич.

От началото на годината в Добричко са регистрирани 4 пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали водачи на тротинетки на възраст между 14 и 16 години.

"От снощи също имаме ПТП, реализирано от водач на такова превозно средство, за щастие само с материални щети", поясни Минев.

В рамките на кампанията днес се проведе специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението с индивидуални електрически превозни средства, по заповед на директора на ОДВМР Добрич.

"Има доста констатирани нарушения до момента, за които са съставени 2 акта и 8 глоби по фиш. Установени са 7 лица на възраст под 16 години в нарушение на Закона за движение по пътищата, за което ще бъдат сезирани родителите им. Единият от случаите днес е управление на индивидуално електрическо превозно средство след употреба на алкохол – водачът е с 2,86 промила", съобщи началникът на КАТ.

Областната дирекция е съставила и наръчник под формата на брошура, която ще се разпространява в цялата област. Специализираните операции ще продължат, а със старта на новата учебна година ще се провеждат и беседи по пътна безопасност съвместно с Регионалното управление на образованието.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите до 20 г. с място в Топ 4 на Евроволей
Националите до 20 г. с място в Топ 4 на Евроволей
3 партии и 2 коалиции са се регистрирали до момента в ЦИК
3 партии и 2 коалиции са се регистрирали до момента в ЦИК