НОВИНИ

Зам. здравният министър: Имало е възможност висши служители да бъдат подслушвани в болница "Лозенец"

bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 17.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван от разследващия сайт Bird.bg сочи, че в правителствена болница "Лозенец" са подслушвани висши държавни служители.

В момента нямаме такава информация официално, заяви в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

"По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители, е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета", допълни Петров.

"Това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите. Нашите правомощия са дотам да сезираме компетентните органи, те вече ще си свършат работата", допълни той.

По повод информацията, че 29 служители са били на щат като мъртви души без да работят, Петров каза, че има назначени хора от Софийския университет, които практически не работят в болницата. За тях се констатира, че е сключен договор.

Такъв проблем стои и в Александровска болница, каза още Петров.

"Там има много хора, които са назначени извън необходимите щатове, защото те преподават в университета. Тези отношения трябва да се уредят по някакъв начин, тъй като тежат на болницата. Това е въпрос на разбирателство между университета и съответната болница", допълни зам. здравният министър.

Вижте целия разговор с Димитър Петров във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бербатов посочи предизвикателство пред Солскяер заради Роналдо
Бербатов посочи предизвикателство пред Солскяер заради Роналдо
В Рибново децата имат нови спортни площадки
В Рибново децата имат нови спортни площадки