НОВИНИ

Запалиха светлините на Коледната елха в София (ВИДЕО)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:58, 01.12.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Запалиха светлините на Коледната елха в София. Без тържество и концертна програма. Заради пандемията от COVID-19 и обявената в страната извънредна епидемична обстановка, общината реши да се лиши от празнично събитие около коледното дърво в парка на НДК.

"Без фойеверки, без празнична програма, но с много вяра, запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто. Уверени, че заедно спасяваме животи", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Украсеното дръвче е 20-годишна ела, висока около 12 метра. По нея са закичени 800 метра светещи гирлянди. За запалването на светлините присъстваха и петима лекари от общинските COVID отделения. Фандъкова им благодари за грижите, които полагат.

На Нова година няма да се състои и традиционния празничен концерт на площада, заяви Йорданка Фандъкова. "Вярваме, че всички ще намерим най-добрия начин да сме с близките си, да зарадваме децата. Пожелавам здраве на всички софиянци и сили заедно да преминем през това голямо изпитание", обърна се кметът.

За втора поредна година заедно с голямата елха грейнаха и елхите на таланта на фондация Стоян Камбарев. Тази година тяхната благотворителна акция е насочена към даровити деца от многодетни семейства в нужда.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Визи за работа във Великобритания след 1 януари
Визи за работа във Великобритания след 1 януари
Екипи на "Майчин дом" и ВМА извършиха успешно роботизирана онкооперация на пациентка
Екипи на "Майчин дом" и ВМА извършиха успешно роботизирана онкооперация на пациентка