НОВИНИ

COVID-19 и държавната помощ - ще се възползват ли работодателите

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 01.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В Благоевград започна подаването на документи към Бюрото по труда и общината във връзка с помощите, които се очакват да получат хората, пострадали от частичното затваряне. Много от работодателите вече са се заели да събират необходимите документи, с което да помогнат на служителите си.

От регионалната служба по заетостта в Благоевград заявиха, че има много запитвания и от работодатели, и от служители, но все още няма подадени заявления.

До 21 декември ще се изплащат по 24 лв. на ден държавна помощ, а условието е служителите да бъдат в неплатен отпуск.

Спортните клубове и фитнеси в Пловдив обаче смятат мярката за недостатъчна и няма да се възползват от нея.

Един от най- успешните спортни клубове по плуване в България - Младост 91, няма да разчита на помощта от държава, при новите мерки.

Василис Дамянидис - изп. директор на ЖПК "Младост 91" - Пловдив: Не си заслужава. Някъде към 180-200, някакви такива суми дребни, които... не мисля, че това е някаква помощ. Най-потърпевши са колегите, които са на самостоятелна практика. Те ще увиснат, тъй като няма деца, няма откъде.

За разлика от басейните, собствениците на спортни зали са принудени да ги затворят изцяло, което на практика ги оставя без доходи.

Ирина Атанасова, собственик на спортна зала: Да, ще пробваме да се възползваме от тях. Дали ще се получат нещата или не, вече ще видим по-нататък.

Някои от фитнес инструкторите вече се ориентират и към онлайн тренировки като се надяват клиентите да се насочат по-бързо към тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинацията срещу COVID-19 в Европа може да започне още в края на декември
Ваксинацията срещу COVID-19 в Европа може да започне още в края на декември
При какви обстоятелства личните лекари ще издават електронно направление за PCR тест?
При какви обстоятелства личните лекари ще издават електронно направление за PCR тест?