НОВИНИ

Унгарски евродепутат от партията на Орбан напуска ЕП след сексскандал

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
17:42, 01.12.2020
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Полицията в Брюксел е направила проверка в петък вечерта за незаконно секспарти в гей кафе в центъра на белгийската столица. На партито са присъствали 25 души, всички мъже. Те са получили глоби заради нарушаване на правилата срещу корона вируса. Полицията е открила и наркотици на мястото.

Белгийските медии съобщават, че на партито са присъствали и няколко дипломати, както и унгарският евродепутат Йозеф Сайер, който първоначално се опитал да избяга, а след това се позовал на депутатския си имунитет.

В неделя Сайер неочаквано обяви, че напуска Европейския парламент.

Сайер е един от основателите на партията Фидес на унгарския премиер Виктор Орбан. От 1994 до 2002 г. той е председател на групата на Фидес в унгарския парламент, а след това става евродепутат. Евродепутатите от Фидес са част от групата на Европейската народна пария в ЕП.

В изявление Сайер признава, че е присъствал на партито в петък. "Съжалявам, че наруших правилата на страната. Постъпката ми беше безотговорна", казва той и допълва, че той не е употребявал наркотици.

Белгийските вестници припомнят, че партията на Орбан Фидес открито се обявява против хората с различна сексуална ориентация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рибари залесиха язовир "Дъбника" край Враца
Рибари залесиха язовир "Дъбника" край Враца
Откриха нова детска градина в Равадиново
Откриха нова детска градина в Равадиново