НОВИНИ

Откриха нова детска градина в Равадиново

bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 01.12.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Регионални

Голяма е радостта за новата детска градина в село Равадиново. Заведението е филиал на детска градина „Здравец" в Созопол. След отпадането на засилените мерки заради коронавируса, в нея ще се обучават 17 деца между 3 и 6 години.

В Равадиново голяма част от жителите са млади семейства, които са закупили имоти и са построили къщи. От 2007 г. насам обаче те мечтаят за нова детска градина за техните деца. За щастие такава вече е факт.

Новото учебно заведение отвори врати преди около месец. Заради въведените ограничителни мерки обаче, децата ще могат да я посетят отново най-рано след три седмици.

Само на няколко метра от новата детска градина се намира старото училище в с. Равадиново. Именно тук са се обучавали децата от 3 до 6 години. Сградата е изключително амортизирана, дограмата е стара, а децата са се отглеждали в изключително неподходящи условия.

Новата градина е многоцветна, а вътре е просторно, светло и привлекателно за малчуганите. Триетажната сграда има физкултурен салон, кабинет по изобразително изкуство, интерактивна стена, подово отопление, голяма кухня, лекарски кабинет, а дворът е изпълнен с множество детски съоръжения за игра. Освен това сградата и дворното пространство са пригодени за деца в неравностойно положение.

Освен това детската градина разполага и с втора група, където могат да бъдат приети децата от Созопол, за които няма свободни места.

Вижте повече във видеото.

Автор: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгарски евродепутат от партията на Орбан напуска ЕП след сексскандал
Унгарски евродепутат от партията на Орбан напуска ЕП след сексскандал
Кога ще дойдат туристите в Пампорово?
Кога ще дойдат туристите в Пампорово?