НОВИНИ

Президентът даде началото на тазгодишното издание на „Българската Коледа“

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
14:45, 01.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
Политика

Президентът Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на "Българската Коледа", посветено на децата с хронични заболявания.

Миналогодишната кампания събра 2 460 000 лв., с които бяха подпомогнати 500 деца и 15 лечебни заведения от цялата страна.

Стартът на поредното издание държавният глава даде в педиатрията в София.

"Българската Коледа" от години е доказателство за дарителските традиции и че българите носят в себе си силата на солидарността, казва държавният глава. Според него точно заради това тази инициатива вече се е превърнала в институция.

Румен Радев, президент на България: Ще сме заедно и тази година, макар и разделени физически, защото точно тази година разбрахме колко е важно да сме силни в солидарността и отговорността, да уважаваме още повече благородния труд на нашите лекари, да помагаме на най-уязвимите. Това са ценностите, около които "Българската Коледа" вече 17 години обединява обществото.

Президентът отправи искрената си благодарност към всички, които участват в това благородно дело. Надява се и тази година "Българската Коледа" да даде надежда за повече деца, да върне повече детски усмивки и да има повече спокойни семейства.

Румен Радев, президент на България: Затова нека не забравяме нашите деца, които имат нужда от подкрепа точно сега. Знам, че в тези трудни времена всеки чувства повече от всякога необходимостта от грижа за своето собствено здраве и за здравето на своите близки. Но аз съм убеден, че заедно можем да подадем ръка на нашите деца.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива успя да подпомогне 500 деца, 408 от тях са получили средства за рехабилитация; 76 деца са подпомогнати със скъпоструваща медикаментозна терапия, а на 16 деца с неврологични заболявания са дарени средства за медицински изделия и помощни средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България домакин на две европейски първенства по борба през 2021 г.
България домакин на две европейски първенства по борба през 2021 г.
Тенисист получи осемгодишна забрана за провеждане на договорни мачове
Тенисист получи осемгодишна забрана за провеждане на договорни мачове