НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 01.12.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Времето

Слаб сняг преваля през нощта и по Черноморското ни крайбрежие, но в по-голямата част от страната облачността намаля и температурите рязко се понижиха - минималната температура в София тази сутрин беше минус 12°, в Драгоман - минус 14°.

Все още съвсем слаб сняг превалява на места в Североизточна България, но с тенденция да спира. Там е и много ветровито, с умерен и силен северен вятър. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време, но видимостта на места в Дунавската равнина ще остане намалена. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около нулата.

Ветровито, с умерен североизточен вятър, ще бъде и през нощта в Североизточна България. В останалата по-голяма част от страната ще бъде тихо и безоблачно. Сутринта ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, по Черноморието - около 1°, а на места в низините и котловините отново ще има мъгли и ниска слоеста облачност.

Утре в Северна България ще бъде облачно, на отделни места ще превали слаб сняг, мъглите в равнинната част ще се задържат през целия ден и максималните температури ще са от минус 2° до плюс 2. В южната половина от страната ще преобладава слънчево време и ще бъде съществено по-топло с температури следобед от 4° до 9°. В София утре ще бъде не повече от 2°, на морския бряг - от 3° до 6°.

В планините през първата половина на деня отново ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове от запад ще започне увеличение на облачността. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 4-5° под нулата.

В курортите - от минус 1° на Алеко до около 4° в Банско. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Студено ще бъде и в четвъртък сутринта с минимални температури в повечето райони от минус 8° до минус 3°, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, по-съществено в източната половина от страната, където ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Ще преобладава облачно време, с временни намаления на облачността и с по-голяма вероятност за превалявания в Югозападна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири отбора имат шанс да се класират за 1/8 финалите в ШЛ тази вечер
Четири отбора имат шанс да се класират за 1/8 финалите в ШЛ тази вечер
Адриан Андреев: Една от целите ми беше изпълнена, гледам към следващата
Адриан Андреев: Една от целите ми беше изпълнена, гледам към следващата