Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Започна вторият етап от ремонта на трамвайното трасе по линия 5 в София

Алекс Донев
от Алекс Донев
09:07, 07.02.2023
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Започна вторият етап от ремонта на трамвайното трасе по линиите 4 и 5 в София. От днес влиза в сила реорганизация на движението на трамваите в участъка между ул. "Тодор Каблешков" и бул. "Цар Борис III".

Вижте още в прякото включване на Алекс Донев

От 7 февруари ще се работи в обособеното трамвайно трасе, без да се затваря кръстовището с бул."Тодор Каблешков". Това каза зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Във връзка с ремонта, от днес, 7 февруари, се спира движението на трамваите по бул. "Цар Борис III" в участъка от ул. "Тодор Каблешков" до трамвайно ухо "Княжево" и се въвеждат следните промени:

Трамвайна линия № 5 – трамваините мотриси ще се движат по трасето от ухо "Съдебна палата" до ухо „Бъкстон".

Трамвайна линия № 4 – трамвайните мотрити ще се движат по маршрут (в посока бул. „Никола Петков") от кв. "Орландовци" по действащия маршрут до кръстовище ул. "Козлодуй" - бул. "Княгиня Мария Луиза", по бул. "Княгиня Мария Луиза", "Централна ж.п. гара", по бул. "Христо Ботев", бул. "Македония", бул. "Ген. Тотлебен" и по бул. "Цар Борис III" до трамвайно ухо "Бъкстон" двупосочно;

Трамвайна линия № 11 – трамвайните мотриси се ще се движат по скъсен маршрут от кв. "Илиянци" до трамвайно ухо "Овча купел" двупосочно.

Осигурява се временна автобусна линия № 5ТМ – автобусите ще се движат по маршрут от автостанция "Княжево" (крайна станция на автобусна линия № 58) по бул. "Цар Борис III", по бул. "Братя Бъкстон", по ул. "Тодор Каблешков" и наляво по бул. "Цар Борис III" по маршрута до автостанция "Княжево".

Автобусите ще спират:

  • на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута;
  • на временни спирки съгласно приетата временна организация на движение:
  • на новоизградените перони в посока автостанция „Княжево";
  • на 20 метра от светофара на ул. „Райска градина" в посока бул. „Братя Бъкстон";
  • на пероните на трамвайната спирка „Ул. Планинец" в посока бул. „Братя Бъкстон".

Първият етап на строителството на трамвайния път от "Съдебна палата" до трамвайно ухо „Бъкстон" по бул."Цар Борис III" е изцяло завършен. През декември миналата година започната работа по следващия етап от обособеното трасе в участъка между бул. „Никола Петков" и ул. „Райска градина", без да се засягат кръстовищата. Към момента са извършени всички демонтажни работи, като се подготвя полагане на релсовия път. Работи се и по изграждане на новата тръбноканална мрежа на уличното осветление. Демонтиран е релсовият път в ухо „Княжево". Целта е да бъде изцяло обновено трамвайното трасе на бул."Цар Борис III" от Съдебната палата до кв. "Княжево".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затварят за движение участък от АМ "Тракия" заради планирани дейности
Затварят за движение участък от АМ "Тракия" заради планирани дейности
Реал Мадрид без Бензема, Куртоа и още ключови футболисти за Световното клубно първенство в Мароко
Реал Мадрид без Бензема, Куртоа и още ключови футболисти за Световното клубно първенство в Мароко