НОВИНИ

Започва дело срещу полицая, прегазил дете на пешеходна пътека в с. Братаница

кола мвр блъсна уби годишно дете братаница
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 04.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Пазарджик започва дело срещу полицая, който блъсна и убил дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание тази сряда.

43-годишният полицейски служител от сектор БОП Владимир Панайотов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на пътя. На 19 юли 2021 г., той блъсна и уби със служебен автомобил 7-годишно момиченце на пешеходна пътека в пазарджишкото село Братаница.

Блокада на пътя в село Братаница, където полицай прегази 8-годишно дете

Според обвинителния акт на окръжната прокуратура в Пазарджик към момента на инцидента Панайотов е шофирал служебна "Шкода" с не по-малко от 73,30 км/ч в населено място при ограничение от 50 км/час. Освен това той се е движил в лявата лента за движение на пътя, т.к. в дясната автомобилите се движели с ниска скорост, или спирали, заради пешеходна пътека, по която преминавали две деца.

На около 40 метра от пешеходната пътека шофьорът забелязал пешеходците. Поради високата скорост на движение той не успял да спре навреме и блъснал преминаващото по пътеката 7-годишно дете. След удара автомобилът изминал 14 метра, качил се на левия тротоар и спрял.

МВР: Ще се приложи цялата строгост на закона спрямо полицая, блъснал и убил детето в Братаница

Детето изхвърчало напред и наляво и паднало на пътното платно. Според медицинската експертиза момичето е починало от тежка гръбначно-мозъчна и опорно-двигателна травма.

Свидетелството на Владимир Панайотов за управление на МПС е отнето, а спрямо него е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.

Автор: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 12 април ВСС решава дали да прекрати предсрочно мандата на Гешев
На 12 април ВСС решава дали да прекрати предсрочно мандата на Гешев
Алберт Попов и Юлия Златкова са шампиони на България в гигантския слалом
Алберт Попов и Юлия Златкова са шампиони на България в гигантския слалом