НОВИНИ

Започва изплащането на помощите за отопление

започва изплащането помощите отопление
bnt avatar logo
от БНТ
13:12, 15.09.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

От днес започва изплащането на целевата помощ за отопление за предстоящия отоплителен сезон (1 ноември 2021 г. – 31 март 2022 г.). Месечният ѝ размер е увеличен от 99,16 лева на 104,71 лева. Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523,55 лева. Плащането на цялата сума ще е еднократно.

Агенцията за социално подпомагане е наредила към банките и пощенските клонове необходимите средства за изплащане на помощите на хората, които са одобрени през месеците юли и август. До момента са издадени 192878 заповеди за отпускане на помощта. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

При преценката за отпускането на помощта не се вземат предвид ковид добавките към пенсиите от 50 лева и индексацията, направена от 1 юли, за да не отпаднат от системата най-нуждаещите се възрастни.

Увеличават целевата помощ за отопление с близо 5,6%

Документи за отпускане на помощта могат да се подадат в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, чрез ПИК или електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване, както и по пощата. Всеки желаещ да кандидатства може да получи необходимите документи за попълване на място в дирекциите „Социално подпомагане“ или да ги изтегли от страницата на Агенцията за социално подпомагане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС одобри дарение и препродажба на ваксини
НС одобри дарение и препродажба на ваксини
Нинова: Големият грях на 46-ото НС е, че не се намери разум за промяна
Нинова: Големият грях на 46-ото НС е, че не се намери разум за промяна