НОВИНИ

Започва основният ремонт на пътя Русе-Кубрат

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 17.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

Днес започва основният ремонт на пътя Русе-Кубрат. На близо 50-километровата отсечка от второкласната републиканска пътна мрежа не е извършвана рехабилитация от близо 30 години. Това предизвика серия от протести и неколкократно блокиране на трасето през последните години.

Пътят Русе-Кубрат е връзка между областите Русе, Разград и Силистра, част е и от основната връзка за хората от Кубрат и Исперих до трите областни града. Състоянието му обаче е далеч от желаното. Заради недостиг на средства през последните години ремонтът беше отлаган. Правени са временни кръпки на места, които обаче не са трайни и около тях има много неравности.

Нина Тодорова от Кубрат разказа пред БНТ, че се налага да дават доста средства за поддръжка на автомобилите си заради лошото състояние на пътя. Последния път тя е имала повреда по окачването, която ѝ е струвала около 200 лева.

Областният управител на Русе Галин Григоров обясни, че са положени доста усилия, за да може да се стигне до първа копка. Две фирми ще извършват рехабилитацията. Стойността на ремонта ще бъде над 47 млн. лева. Той трябва да приключи за 10 месеца.

Автор: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 нестандартни изложби в Музея на София
5 нестандартни изложби в Музея на София
Локомотив Пловдив посреща Тотнъм на "Лаута"
Локомотив Пловдив посреща Тотнъм на "Лаута"