НОВИНИ

"Добре дошли на Марс": протест срещу лошото състояние на пътя Русе-Кубрат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 04.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Простест затвори за повече от час пътищата от Русе за Варна и за Кубрат. Жители на 7 населени места настояват час по-скоро да видят строителни машини по второкласното трасе за Кубрат, по което от години чупят автомобилите си заради дупките и разбитата настилка. В противен случай те заплашват да продължат с блокадите на пътищата всяка седмица.

По второкласния път, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра, не е извършван основен ремонт вече повече от 30 години.

От Агенция „Пътна инфраструктура" увериха, че са осигурени над 38 млн. лв. за дългоочаквания ремонт. Той трябва да започне през септември и ще включва стабилизиране на основи, полагане на нови асфалтови пластове, хоризонтална маркировка, ограничителни системи. Срокът за изпълнение на всички видове дейности е 10 месеца.

Предстои и сключването на договори с вече избраните изпълнители на строително-ремонтните дейности. Но протестиращите заявиха, че вече са чували подобни обещания.

Нина Тодорова, сдружение „Потомци на Дуло" - Кубрат: От 5 години насам поне два пъти в годината ни уверяват, че има пари, че има отпуснати, че проектът е в движение, че изчакваме не знам какво и няма път.

А докато не видят конкретни действия и работещи по ремонта машини, протестиращите заплашиха да продължат с блокадите на пътищата в региона всяка седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран затяга контрола за носенето на маски
Иран затяга контрола за носенето на маски
Двама са хоспитализираните с коронавирус в Пловдивско през последното денонощие
Двама са хоспитализираните с коронавирус в Пловдивско през последното денонощие