НОВИНИ

Започва повишаване на температурите, ще бъде слънчево по празниците

bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 23.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за много студено време и тази сутрин, с минимални температури до минус 11°, в София - минус 9°. Под нулата беше отново и на морския бряг - Варна и Бургас - минус 4°, минус 5°.

Максималните температури обаче, макар и слабо, ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще са между 0° и 5°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в северозападните райони. В Източна България и по Черноморието ще духа все още слаб, но вече югозападен вятър.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи и минималните температури няма да бъдат толкова ниски, в повечето райони от минус 8° до минус 2°, в София - минус 5°.

С умерен, на север от планините временно силен югозападен вятър, ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще са между 5° и 10°, на места и по-високи. Облачността бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево.

И по Черноморието облачността ще се разкъса. Ще духа умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще бъде слънчево, но ветровито. Вятърът ще е умерен и силен от северозапад.

Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са около 4 градуса, само на Алеко - минус 2.

Повишение на температурите се очаква и на Балканите. В много райони ще бъде предимно слънчево. Повече облаци и слаби валежи от сняг ще има в северозападните части от полуострова.

С валежи от сняг ще е времето и на Скандинавския полуостров, Финландия и Източна Европа. Дъжд ще продължи да вали на Британските острови и на Пиренейския полуостров, като на места в Португалия валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици.

У нас през следващите дни с умерен и силен югозападен вятър, ще се пренася по-топъл въздух и температурите съществено ще се повишат - и минималните, и максималните. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци и условия за слаби превалявания в понеделник и вторник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ пуска над 10 800 допълнителни места във влаковете за празниците
БДЖ пуска над 10 800 допълнителни места във влаковете за празниците
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Бургаския зоопарк
Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Бургаския зоопарк