НОВИНИ

Започват битките за спасение в Първа лига

септември обърна берое гост първия успех първа лига октомври насам
Снимка: ПФК Берое
bnt avatar logo
от БНТ
08:25, 12.05.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Днес започват битките за спасение в Първа лига. Пирин Благоевград посреща Хебър от 17:00 ч., а Берое е домакин на Септември София от 19:15 ч.

"Орлетата" спечелиха Септември с 1:0 в последния кръг на редовния сезон в Първа Лига. Данийл Кондраков отбеляза победния гол от дузпа в последните секунди на първото полувреме. Столичани играха повече от час с човек по-малко, след като Иван Арсов бе изгонен в средата на първото полувреме. Благодарение на пълния актив от точки благоевградчани влизат в плейофите на 13-то място в класирането. Така въпреки усилията на играчите през целия сезон, сега тимът ще се бори за спасението си.

Пирин има предина от едва две точки пред предпоследния – Септември и пет от аутсайдера – Спартак Варна. Победата над Септември в последния кръг на шампионата прекъсна негативната серия на отбора от шест мача без успех – две равенства и четири поражения. У дома Пирин така и не успя да покаже стабилна игра – три победи, пет равенства и седем поражения.

В мач от 30-ия кръг на Първа Лига в Стара Загора, Хебър записа победа с 2:0 срещу Берое. Головете бяха отбелязани от Стефан Цонков и Георги Търтов – по един във всяко полувреме. Така играчите на Хебър финишираха редовния сезон на 14-та позиция в таблицата. Ако гостите запазят тази позиция и след плейофната фаза, то футболистите на Любослав Пенев ще играят бараж за оставане в елита на българския футбол.

Противно на логиката, футболистите на Хебър могат да се похвалят със значително по-добра статистика като гост. От началото на кампанията отборът от Пазарджик има на своята сметка пет победи, две равенства и осем поражения. За съжаление на феновете на Хебър, една от тези загуби бе именно от състава на Пирин Благоевград.

Берое и Септември играха един срещу друг на стадиона в Стара Загора на 4 март. Въпреки че спомените от предния мач са съвсем пресни, отборите отново ще трябват да премерят сили. Тогава столичани спечелиха с 2:1. Феновете на Берое със сигурност очакват по-добро представяне. В последните три директни двубоя между двата тима, Септември е със 100-процентов актив и има общо 6 попадения, докато Берое отбеляза само 2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват насилие над 4-месечното бебе във Видин
Разследват насилие над 4-месечното бебе във Видин
Григор Димитров срещу Стан Вавринка в ранния следобед днес на Мастърса в Рим
Григор Димитров срещу Стан Вавринка в ранния следобед днес на Мастърса в Рим