НОВИНИ

Започват ремонти по "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица" - вижте къде ще е затруднен трафикът

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:57, 19.05.2022
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Започват ремонти по автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица". Обещанието специално за тези, които ще пътуват към морето, е часовете за ремонт да бъдат щадящи към нервите на шофьорите и да се работи само сутрин от понеделник до петък. Предстои да бъдат пуснати над 85 обществени поръчки за избор на изпълнител за ремонти на пътища у нас. Голяма част от тях ще бъдат по Черноморието.

Северният обход на Бургас, който ще улесни трафика от АМ "Тракия" към Слънчев бряг, се строи от началото на миналата година. Около 65% от отсечката вече е завършена. По проект пътят трябва да е готов до 15 юни, но това няма да се случи.

"Основните проблеми за приключване на обекта са липсващи разрешения за строеж за няколко подобекта. Това са оптични мрежи, реконструкция на водопроводи и улично осветление", заяви инж. Иван Иванов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител.

След наше запитване от Агенция "Пътна инфраструктура" отговориха, че разрешенията вече са започнали да се издават поетапно и се предвижда строителството на 5-километровата отсечка да приключи до края на октомври.

Основният път от Бургас към курортите на север също се ремонтира като част от Северния обход. Тук трафикът е засилен и редовно се образуват задръствания, а вече има и две жалби от летището, че заради тапите не може да се осигури трансфера на туристите.

И тъй като ремонтът няма да е готов, е помислено за специален режим на движение.

"И в едната и в другата посока ще се осъществява в две ленти с единствената забележка, че скоростта ще бъда намалена, ограничена на 50 км/ч", каза инж. Иван Иванов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител.

За да не се получават задръствания по време и на другите ремонти в страната, на места също ще бъдат предприети допълнителни мерки.

"Това е организирано, ще бъде направено така, за да може трафика за морето, който е най-засилен през уикендите да не може да бъде възпрепятстван от работата по магистралата", заяви Тодор Василев, председател на УС на "Агенция пътна инфраструктура".

Скоро започват и строителните дейности на пътя Бургас-Царево, а според АПИ ремонтите на републиканската мрежа могат да се извършват само лятото, заради по-благоприятните метеорологични условия.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семействата зареждат средно 100-150 литра гориво месечно. Ще помогне ли отстъпката от 25 ст. за литър?
Семействата зареждат средно 100-150 литра гориво месечно. Ще помогне ли отстъпката от 25 ст. за литър?
Равенство между ЦСКА и Ботев (Пловдив) прати "канарчетата" на бараж за Европа
Равенство между ЦСКА и Ботев (Пловдив) прати "канарчетата" на бараж за Европа