НОВИНИ

Заради жегите: Раздават вода на ключови места в Сандански

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 28.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се температурите в Сандански да минат 40 градуса тази седмица. Това време е най-опасно за хората в напреднала възраст и хората с придружаващи заболявания.

За да помогнат на хората в жегата, местните власти са организирали безплатно раздаване на вода на ключови места в града: сградата на общинската администрация, общинския пазар, главната улица, пред бюрото по труда, както и навсякъде, където има голямо присъствие на хора.

Кметът на Сандански Атанас Стоянов увери, че фонтаните и обществените чешми в населените места ще работят оптимално. Там, където се получат аварии с водоподаването, са организирани екипи на ВиК, които да отстранят повредите.

"Призоваваме жителите и гостите на града да избягват излизането навън през следобедните часове, освен ако не е в краен случай", каза кметът.

Той отбеляза, че профилактика на водата се прави регулярно, тъй като това е ангажимент на общината. Заяви, че пречиствателната станция за питейна вода в Сандански работи нормално.

Общопрактикуващият лекар д-р Николай Мицев обясни, че най-застрашени са хората със сърдечно-съдови заболявания, възрастните, децата и бременните. В горещите дни трябва да се носят светли и широки дрехи, от естествени материи, за да може да се подпомага топлообменът.

"В горещите дни редовните пациенти ги няма, защото те знаят, че трябва да стоят на климатици. Все още има доста пациенти и те са такива, които не са отишли да си почиват. С две думи: да стоят вкъщи", каза д-р Мицев.

Автор: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полина Карастоянова: На 30 юли се създава Алианс "Българско Черноморие"
Полина Карастоянова: На 30 юли се създава Алианс "Българско Черноморие"
Дебютантката Селин Али е 16-а след първия ден
Дебютантката Селин Али е 16-а след първия ден