НОВИНИ

Опасно горещо време днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 28.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Времето
Слушай новината

Опасни горещини ни очакват тази седмица. На места температурите ще надхвърлят 40 градуса.

В един от най-топлите градове през летните месеци - Сандански, към 10 часа, температурата премина 30 градуса. На оживените места в Югозападния град, през целия ден ще се предоставя вода на преминаващите по улиците в топлото време.

За втори пореден ден, заради жегите, вода се раздава и по улиците на Благоевград. Съветите на специалистите са, да носим светли дрехи и при възможност да стоим на закрити и прохладни места.

Максималните температури ще са между 35° и 40°. Ще бъде слънчево, с повече облаци в югозападните части на страната, но главно в планинските райони там ще превали.

Предимно слънчево ще се задържи времето на морския бряг. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива след обяд в масивите от Югозападна България и на отделни места там ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-северозапад. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра - около 30°, на 2000 метра - около 24°.ю

През следващите дни ще бъде слънчево и все по-горещо с максимални температури в четвъртък и петък до около 41°, а през почивните дни в отделни райони до 42 - 43°. Морският бриз ще задържа температурите по Черноморието не по-високи от 33 - 34°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват умишлен палеж на горски пожар край Атина
Разследват умишлен палеж на горски пожар край Атина
Селин Али дебютира със солидна подкрепа зад гърба (Снимки)
Селин Али дебютира със солидна подкрепа зад гърба (Снимки)