НОВИНИ

Заразените учителки от детската градина в София били в Сърница

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:45, 10.06.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Три учителки са дали положителен тест за коронавирус в 50-а детска градина в район "Възраждане" в София.

Три са положителните тестове за коронавирус, направени са вчера. Става въпрос за бързи тестове. В двора на детската градина е извършена пълна дезинфекция.

Росица Алексиева - директор на детската градина: Учителите нямаха симптоми. Част от персонала на детската градина получих сигнал, че е бил в Сърница, където е заявено огнище на COVID-19 и това наложи още в понеделник вечерта, когато получих сигнала, да помоля учителите да се явят на работа с направени тестове. Вчера към 20ч. са излезли резултатите.

От столичното РЗИ ще направят и PCR тестове на целия персонал. Мерките за безопасност в детската градина се спазват. Учителите работят с маски или шлемове, използват се ръкавици, има подсигурени дезинфектанти. Групите не се смесват, те работят поотделно.

Заразените са работили в две от групите. Родителите на децата са предупредени и са посъветвани, ако могат, да оставят децата си вкъщи.

От РЗИ съобщиха, че ще бъдат изследвани 49 човека - това е целият персонал.

Д-р Данчо Пенчев - РЗИ-София: Детската градина ще работи, като двете групи, където са констатирани положителните, ще бъдат затворени за днес, докато излязат пробите на персонала. Ако има още положителни проби, ще бъде затворена градината. Утре сутринта ще бъде направен строг филтър на всички деца, които идват тук за тяхното здравословно състояние и тогава на място ще се реши дали да бъдат изследвани, или не. В едната група са били 10, в другата около 15 деца. Дали заразата идва от Сърница, или не, не е ясно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на лекари в Бобов дол
Недостиг на лекари в Бобов дол
Пореден ден със скок на заразените с COVID-19 у нас: Нови 79, трима са починали
Пореден ден със скок на заразените с COVID-19 у нас: Нови 79, трима са починали