НОВИНИ

Защо отсечка от Аспаруховия мост отново е за ремонт?

bnt avatar logo
от БНТ
07:38, 15.04.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Поредният ремонт на Аспаруховия мост блокира хиляди жители на Варна. Само 10 дни след последния ремонт, една от фугите по моста отново е разрушена. Това се случва за четвърти път от края на 2019 г. От Областното пътно управление във Варна обещаха, че проблемът с фугата ще бъде решен след цялостното проектиране и реконструкция на всички участъци от моста.

Хиляди изнервени шофьори и големи задръствания предизвика поредният ремонт на Аспруховия мост. Колоната от автомобили беше километрична.

Някои предпочетоха да ходят пеша, за да могат да отидат навреме на работа.

Движението по Аспаруховия мост се реорганизира заради повредената дилатационна фуга, която ще се ремонтира за четвърти път.

"Ремонтните дейности са сложни. То зависи от структурата на самата фуга и от материалите, с които трябва да се прави ремонт. Заварки са, явно, че не е издържала", обясни инж. Румен Илиев, директор на Областно пътно управление - Варна.

По време на ремонта движението по Аспаруховия мост се осъществява двупосочно в платното за Бургас.

"Това са сложни заварки, които не могат да станат в тъмната част на денонощието. Тук отдолу под тази фуга има една платформа, в която се влиза отдолу и почват ремонтните дейности отдолу. Но и през нощта да е пак трябва да се затвори това платно", уточни инж. Румен Илиев, директор на Областно пътно управление - Варна.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че ремонтните дейности ще приключат днес в 16.00 часа и след това движението по моста ще бъде възстановено.

Текст: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Андреев: ЦИК подготвя оценка на слабите места в Изборния кодекс
Александър Андреев: ЦИК подготвя оценка на слабите места в Изборния кодекс
Медици от Котел сигнализират, че няма клинични пътеки за долекуване на COVID-19
Медици от Котел сигнализират, че няма клинични пътеки за долекуване на COVID-19